مزیت رقابتی چیست؟ 6 روش برای دستیابی به مزیت رقابتی در کسب و کار

مایکل پورتر (استاد تمام دانشگاه هاروارد) میگوید: مزیت رقابتی به معنای ویژگی یا ویژگیهایی است که باعث میشود یک کسب و کار بتواند بهتر از رقیبانش عمل کند. تصور کنید که یک کسبوکاری دارید که از رقبایی قدرتمند برخوردار است؛ اما هیچکدام محصولات خود را به شکل رایگان به مردم نمیرسانند. در اینجا حملونقل رایگان، مخاطبان را به خرید از شما ترغیب میکند. برای اینکه بهطوردقیقتر با مفهوم مزیت رقابتی آشنا شوید، ما این مقاله از فراز اس ام اس را به همین مبحث اختصاص دادهایم. به شما قول میدهیم که با مطالعه این مطلب رازهای ایجاد مزیت رقابتی را شناخته و به نحو احسن میتوانید آنها را در کسبوکارتان به کار گیرید.
مزیت رقابتی چیست؟ برگ برندهای برای تمایز از رقبا در کسبوکار
در تعریف ساده، مزیت رقابتی (Competitive Advantage) همان ویژگی مثبت و مزیتی است که شرکت رقیب ندارد! مزیت رقابتی شامل مواردی مثل قیمت محصول، کیفیت، برندسازی و تبلیغات خواهد شد. بهعنوان مثال وقتی در یک حوزه کسبوکار، شما بهعنوان یک برند از پنل پیامکی برای تبلیغات استفاده میکنید؛ درصورتیکه رقبای شما از این نوع تبلیغ استفاده نکرده باشند، نوعی مزیت رقابتی محسوب میشود. مزیت رقابتی مجموعهای از عوامل یا تواناییها است که به کسبوکارها اجازه میدهد پیوسته، عملکردی بهتر از رقبا داشته باشند. برای دستیابی به مزیت رقابتی، یک سازمان هم باید به موقعیت خارجی خود توجه کند و هم توانمندیهای داخلی را موردتوجه قرار دهد.
راههای ایجاد مزیت رقابتی در کسب و کار و متفاوت بودن با رقبا
در دنیای کسب و کار امروز رقابت بسیار شدید شده است؛ اما به هر حال همچنان روشهایی وجود دارد که به کمک آنها بتوان از رقبا متفاوت بود. بهعنوان مثال انتخاب یک لحن خاص و منحصربهفرد در متن تبلیغاتی برای جذب مشتری، یک مزیت رقابتی محسوب میشود که امروزه بسیاری از کسبوکارها سعی در اجرای آن دارند. اما کسبوکاری موفق است که خلاقیت را در این کار سرلوحه ایدههای خود قرار دهد. در ادامه راه و روشهایی را برای تمایز از رقبا به شما معرفی خواهیم کرد.
1. جذب مشتری با داستانی از برند و کسبوکار؛ شاهکلید موفقیت در ایجاد مزیت رقابتی
این روزها مردم علاوهبر توجه به نام و لوگو برند، به داستان برند نیز اهمیت بسیاری میدهند. در واقع افراد به دنبال داستان و قصهای هستند که پشت این طراحیها و لوگو برند نهفته است. افراد در تبلیغات شرکتها به دنبال داستانی هستند که ارزشهای خودشان را ببینند، بشنوند و تحت تاثیر قرار بگیرند.
پیشنهاد میکنیم اگر سایتی برای کسبوکار خود دارید، با ارسال لینک در متن پیامک برای مخاطبان و مشتریان خود، آنها را به خواندن و آشنایی با داستان برند خود در سایت دعوت کنید. همچنین میتوانید در کمپینهای تبلیغاتی خود نیز به روشهای مختلف داستان برندتان را برای مخاطبان خود شرح دهید. از تعریف کردن داستانتان نترسید؛ به مردم بگویید که دقیقا چه کاری انجام میدهید و چرا دارید این کار را میکنید. در مورد ماموریتها، ایدهها و چشمانداز آینده خود با مخاطبان خود صحبت کنید.
2. تمرکز روی دانش و توانمندیها؛ راه رسیدن به مسیر موفقیت در ایجاد مزیت رقابتی
در بیشتر مواقع ایجاد یک مزیت رقابتی و متفاوت بودن از رقبا، نیاز به استفاده از دانش و توانمندیهای تیم دارد. این نیاز در مواردی که میخواهید یک کار خارقالعاده و منحصربهفرد انجام دهید، بیشتر احساس میشود. دانش و نقاط قوت تیم، مشخص میکند که در چه بخشی از کسبکارتان تمرکز کرده و مزیت رقابتی ایجاد کنید؛ بنابراین وقتی به فکر اجرای یک تبلیغات دیجیتال با روشهای گوناگون هستید، در قدم اول روی نقطه قوت کسبوکارتان خوب فکر کنید.
3. با توجه و اهمیت به مشتریان، در مسیر ایجاد مزیت رقابتی کامروا شوید
در نهایت مشتریان هستند که باید محصول یا خدمات شما را بپسندند؛ بنابراین بهتر است که درصد بیشتری از تمرکز و توجه خود را به مشتریان اختصاص دهید. اگر مشتری وجود نداشته باشد، کسب وکاری هم وجود نخواهد داشت. در نتیجه شناسایی نقاط ضعف رقیب بهتنهایی سازمان شما را از شرایط بحرانی نجات نمیدهد. این مورد به CRM شرکت و کسبوکارتان مرتبط است. اگر نمیدانید crm چیست و چه کاربردی برای کسبوکار دارد، پیشنهاد میکنیم، مقاله فراز اس ام اس را مطالعه کنید تا با این حوزه کاملا آشنا شوید.
ارزشی که محصول شما به مشتری میدهد، باید بیشتر از پولی باشد که او پرداخت میکند. بهعنوان مثال فرض کنید، قصد فروش یک لباسشویی را دارید؛ مشتری ترجیح میدهد بین شما و رقیب، شما را انتخاب کند. زیرا علاوه بر آنکه کیفیت محصول شما عالی است، از ویژگیهای دیگری مانند خدمات پس از فروش حرفهای، اخلاق مناسب، برخورد حرفهای و ارسال رایگان هم برخوردار هستید.
4. نوآوری در محصولات و خدمات؛ رازهای خاص بودن کسب و کار
یکی از بهترین راهها برای متمایز شدن از رقبا، عرضه محصولات یا خدماتی است که از نظر طراحی، عملکرد یا تجربه مشتری، نوآورانه باشند. نوآوری میتواند در قالب اضافه کردن یک ویژگی جدید در محصول، بهبود فرآیندهای داخلی یا حتی ایجاد تجربهای متفاوت برای مشتریان باشد. عرضه محصولات نوآورانه، به شما فرصت میدهد تا با استفاده از بازاریابی پیامکی یا سایر روشهای بازاریابی، روی نوآورانه بودن محصول خود مانور دهید.
- تحقیق و توسعه (R&D): تیمی برای بررسی نیازهای روز مشتریان و فناوریهای نوین تشکیل دهید.
- آزمایش و نمونهسازی: پیش از عرضه نهایی، ایدهها را آزمایش کرده و بازخورد دریافت کنید.
- تمرکز بر مشکلات مشتریان: محصولی طراحی کنید که راهحلی منحصربهفرد برای مشکلات یا نیازهای مشتری داشته باشد.
در نظر داشته باشید که با داشتن محصول یا خدمتی خاص میتوانید مسیر برندینگ خود را نیز سادهتر کنید. شاید اینجا لازم باید تا در مورد برندینگ بیشتر توضیح دهیم. در پاسخ به برندینگ چیست؟ باید بگوییم برندینگ به زبان ساده به فرایند تحقیق، توسعه و بهکارگیری یک ویژگی مشخص یا مجموعهای از ویژگیها برای سازمان گفته میشود؛ بهنحوی که مصرفکنندگان بتوانند برند شما را به محصولات یا خدماتتان ربط دهند.
5. تقویت هویت برند و بازاریابی احساسی؛ راهی برای استفاده از احساسات افراد
امروزه مشتریان تمایل دارند با برندهایی ارتباط برقرار کنند که از لحاظ احساسی و ارزشهای اجتماعی با آنها همراستا باشند. تقویت هویت برند و ایجاد ارتباط احساسی با مشتریان میتواند کسبوکار شما را متمایز کند.
- داستانسرایی موثر: داستانی جذاب از ماموریت و ارزشهای برندتان ارائه دهید.
- توجه به مسئولیت اجتماعی (CSR): در فعالیتهای اجتماعی و محیط زیستی مشارکت کنید.
- ارتباط انسانی: از تبلیغاتی استفاده کنید که احساسات و تجربیات مشتریان را به تصویر بکشد.
داستان یکی از بهترین راهها برای تقویت هویت برند است. ما با استفاده از وب سرویس ارسال پیامک مشتریانتان را نیز به تعریف داستانهای خودشان تشویق کنید.
6. بهبود تجربه مشتری (CX)؛ بهترین راه بازاریابی بازگشتی
تجربه مشتری به تمام تعاملات او با کسبوکار شما، از اولین تماس تا خدمات پس از فروش، اطلاق میشود. بهبود تجربه مشتری به ایجاد مزیت رقابتی منجر شده و وفاداری مشتریان را افزایش میدهد. قطعا مشتریان به کسب و کاری که تجربه خوشایندی از آن دارند، باز خواهند گشت. با این روش شما بدون صرف هزینه از روش ریتنشن مارکتینگ استفاده میکنید.
- آموزش کارکنان: تیم پشتیبانی و فروش را در مسیر برخورد حرفهای و همدلانه آموزش دهید.
- استفاده از فناوری: از ابزارهایی مانند چتباتها، CRM و هوش مصنوعی برای پاسخگویی سریعتر و دقیقتر به نیازهای مشتریان استفاده کنید.
- شخصیسازی خدمات: تجربهای منحصربهفرد برای هر مشتری ایجاد کنید؛ مثلا پیشنهاد محصولات بر اساس سابقه خرید.
در نظر داشته باشید همیشه یک مشتری راضی، بیشترین تبلیغ را برای شما و کسب و کارتان انجام میدهد.
اهمیت مزیت رقابتی در کسب و کار
مزیت رقابتی به پیشرفت کسبوکار شما کمک بزرگی میکند. در ادامه مواردی را که مزیت رقابتی برای شما به وجود میآورد شرح میدهیم تا تاثیر آن بر پیشرفت کسبوکار خود را بهطورکامل درک کنید:
- کمک به کسب سود بیشتر
- کمک به جذب مشتریان بیشتر
- تبدیل مشتریان معمولی به مشتریان وفادار
در نهایت فراموش نکنید که برای باقی ماندن در رقابت بازار و برای اینکه شما هم سهمی از بازار را برای خود به دست آورید، نیاز به ارائه مزایای رقابتی به مشتری دارید.
ایجاد مزیت رقابتی؛ کسب موفقیتی ماندگار برای برند
رسیدن به اهداف برند، جلب مشتری وفادار و پیشی گرفتن از رقبا، آرزوی هر کسبکاری است. شما با ایجاد یک مزیت رقابتی اصولی و درست، میتوانید به همه این آرزوها در یک کسبوکار برسید. ایجاد مزیت رقابتی به شما کمک میکند که کسبوکار خود را به نامی معتبر و آشنا میان مشتریان و مخاطبان هدفتان تبدیل کنید. ما در این مقاله رازهایی برای ایجاد یک مزیت رقابتی و متفاوت بودن از رقبا را به شما معرفی کردیم. با شناسایی و بررسی این راه و روشها، قطعا کسبوکاری موفق خواهید داشت.
برای ایجاد مزیت رقابتی میتوانید از پنلهای تبلیغاتی فراز اس ام اس نیز بهره بگیرید. هر کدام از این پنلهای تبلیغاتی و پیامکی، ویژگیها و مزایای بسیاری دارند که با استفاده از آنها برندتان در نگاه مشتری، خاص و منحصربهفرد خواهد شد. چنانچه در مورد استفاده از این پنلها نیاز به مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر دارید، با شماره 02171333036 تماس بگیرید.
نظرتون رو برامون بنویسید چون نظرتون برامون مهمه