انواع روشهای قیمت گذاری محصول؛ مقایسه ۷ استراتژی قیمت گذاری
- قیمت گذاری محصول مبتنیبر هزینه؛ توجه به هزینه تولید اولیه!
- نحوه قیمت گذاری رقابتی؛ تعیین قیمت براساس رقبا!
- قیمت گذاری مبتنیبر ارزش؛ توجه به نظر مشتری برای تعیین قیمت!
- روش قیمت گذاری پویا؛ تغییر مداوم قیمتها!
- نحوه قیمت گذاری نفوذی؛ روشی مخصوص کسبوکارهای نوپا!
- قیمت گذاری اقتصادی؛ کاهش هزینههای تولید و کاهش قیمت!
- نحوه قیمت گذاری گزاف؛ روشی برای جذب مشتریان خاصپسند!
- قیمت گذاری مناسب محصول بههمراه تبلیغ موثر؛ تضمین موفقیت کسبوکارتان!
تحقیقهای دانشگاه هاروارد نشان میدهند که بهبود ۱ درصدی در استراتژیهای تعیین قیمت، تا ۱۱ درصد به پیشرفت کسبوکارتان کمک میکند! چه هدف شما رشد کسبوکار نوپایتان باشد و چه معرفی محصولی جدید به بازار، فرقی نمیکند؛ آشنایی با انواع استراتژیهای قیمت گذاری محصول و خدمات، بسیار مهم هستند. این کار علاوهبر افزایش سودآوری، باعث جذب مشتریان وفادار نیز میشود. بهترین روشهای قیمت گذاری شامل تعیین قیمت براساس هزینه و ارزش، روش رقابتی، نفوذی، پویا و گزاف میشوند. در این مقاله با توضیح کامل این روشها، به شما در کسب سود بیشتر، افزایش آگاهی از برند و جذب مشتریان وفادارتر کمک میکنیم!
قیمت گذاری محصول مبتنیبر هزینه؛ توجه به هزینه تولید اولیه!
در روش قیمت گذاری مبتنیبر هزینه (Cost-Plus)، قیمت محصول یا خدمات، براساس جمع همه هزینههای تولید آن بهاضافه درصدی سود مشخص، محاسبه میشود. به عبارت سادهتر، شما در این روش قیمت گذاری با درنظرگرفتن همه مخارج خود، قیمتی تعیین میکنید که علاوهبر جبران هزینههای اولیه، سودی هم به شما برساند. برای محصولاتی که تقاضای نسبتاً ثابتی دارند و رقابت در بازار آنها کم است، میتوان از این روش استفاده کرد. برای مثال اگر تولید یک بسته آموزشی زبان برای مؤسسه حدود ۱۰ میلیون تومان هزینه داشته و مؤسسه بهدنبال ۳۰ درصد سود باشد، قیمت نهایی محصول ۱۳میلیون تومان خواهد بود.
در این روش، بهدلیل درنظرگرفتن همه هزینهها، قیمت نهایی شفاف و توجیهپذیر است و شما کنترل کاملی روی قیمت محصول یا خدمات خود دارید. قیمت گذاری محصول مبتنیبر هزینه، برای کسبوکارهایی که در مراحل اولیه فعالیت خود هستند و بهدنبال یک روش ساده برای تعیین قیمت میگردند، مناسب است. اگر بهتازگی کسبوکار خود را راهاندازی کردهاید؛ استفاده از سامانه پیامک انبوه برای تبلیغ، درکنار استراتژی قیمت گذاری مناسب، به شما در پیشرفت کسبوکارتان کمک میکند.
نحوه قیمت گذاری رقابتی؛ تعیین قیمت براساس رقبا!
برخلاف روشهای سنتی مبتنیبر محاسبه هزینههای تولید، استراتژی تعیین قیمت رقابتی (Competitive pricing)، قیمتی متناسب با محصولات و خدمات رقبا در بازار ارائه میدهد. هدف از این استراتژی، جذب سهم بیشتر از بازار و غلبهبر رقبا در شرایط افزایش تقاضا برای محصولات مشابه است. قیمتهای رقابتی و جذاب، مشتریان را به سمت برند شما سوق میدهند.
بااینحال گاهی رقابت شدید قیمتی، باعث کاهش حاشیه سود و حتی ضرر و زیان میشود؛ بنابراین باید از این روش بااحتیاط استفاده کنید. در شرایطی که بازار بهدلیل تعداد زیاد رقبا، اشباع شده است و تمایز میان محصولها یا خدمات چندان چشمگیر نیست، قیمت گذاری رقابتی راهکاری مؤثر برای جذب مشتریان است. پس از تعیین قیمتهای رقابتی، باید محصول یا خدمات خود را به مشتری معرفی کنید؛ باتوجهبه مناسب بودن قیمت تلفن ابری و سرعت بالای آن، استفاده از آن برای برقراری ارتباط با مشتریان، راهی خوب و هوشمندانه است.
قیمت گذاری مبتنیبر ارزش؛ توجه به نظر مشتری برای تعیین قیمت!
در روش قیمت گذاری مبتنی بر ارزش (Value-Based pricing)، بهجای تمرکز روی هزینههای تولید یا قیمت محصول رقبا، روی ارزشی که محصول یا خدمات شما برای مشتری ایجاد میکند، تمرکز میشود. بهعبارتدیگر، برای تعیین قیمت باید به درک مشتری از ارزش محصول یا خدماتتان توجه کنید! این روش تعیین قیمت کاملاً مشتریمحور است و براساس هزینهای که مشتری حاضر است برای محصول یا خدمات شما بپردازد، تعیین میشود.
روش قیمت گذاری مبتنیبر ارزش، برای کسبوکارهایی که محصول یا خدماتی با ارزش بالا ارائه میدهند، مناسب است. اگر شما در این دسته کسبوکارها هستید، باتوجهبه مناسب بودن قیمت دستگاه ذخیره شماره موبایل مشتریان، یکی از آنها را برای خود تهیه و با ثبت شماره مشتری، با آنها در ارتباط باشید. در این روش، اگر پس از مدتی قصد افزایش قیمت محصولات خود را داشتید، باید در ابتدا با افزایش کیفیت، ارزش خرید آن را بیشتر کنید!
روش قیمت گذاری پویا؛ تغییر مداوم قیمتها!
در روش قیمت گذاری پویا (Dynamic Pricing)، قیمتها بهطورمداوم براساس تغییر بازار، تقاضا و رقابت تنظیم میشوند. در این روش، قیمتها ثابت نیستند و در طول روز، هفته یا حتی بهصورت لحظهای تغییر میکنند! شما با تنظیم قیمتها در زمانهای مختلف، از محصولات یا خدمات خود، حداکثر سود را کسب میکنید.
همچنین این روش با ارائه قیمتهای مناسبتر به مشتریان در زمانهای مختلف، باعث رضایت بیشتر آنها میشود. قیمت سهام و گوشی موبایل از نمونههای رایج استفاده از روش تعیین قیمت پویا هستند. اگر از این روش قیمت گذاری استفاده میکنید، در زمان کاهش قیمتها با فرستادن پیامک حاوی لینک محصولات یا خدمات، مشتریانتان را از قیمت کمتر، مطلع کنید.
نحوه قیمت گذاری نفوذی؛ روشی مخصوص کسبوکارهای نوپا!
در قیمت گذاری نفوذی (Penetration Pricing)، کسبوکارهای نوپا، محصولاتی با ارزش و کیفیت بالا (حتی بهتر از سایر رقبا!) را با قیمتی پایینتر از رقبا عرضه میکنند! هدف این استراتژی، جذب مشتریان جدید و افزایش سهم بازار است. با ارائه قیمتی جذاب، افراد تمایل بیشتری به امتحان محصول یا خدمات شما پیدا میکنند؛ این موضوع در بلندمدت باعث ایجاد یک پایگاه مشتریان وفادار میشود!
استفاده از قیمت پایینتر هنگام پروموشن فروش، مشتریان را از رقبا بهسمت شما جذب میکند و همچنین آگاهی از برندتان را نیز افزایش میدهد. البته فروش با قیمت پایینتر، بهمعنای سود کمتر در کوتاهمدت است. باید بدانید پس از جذب مشتریان جدید با این روش، بازگرداندن قیمتها به حالت اولیه، سخت است و باعث نارضایتی مشتریان میشود.
قیمت گذاری اقتصادی؛ کاهش هزینههای تولید و کاهش قیمت!
در روش قیمت گذاری اقتصادی (Economy pricing)، قیمت محصول یا خدمات بهدلیل کاهش هزینههای تولید، بهطور قابلتوجهی پایینتر از رقبا تعیین میشود. این استراتژی برای جذب مشتریانی که بهدنبال ارزانترین گزینهها هستند، کاربرد دارد. روش تعیین قیمت اقتصادی، برای کسبوکارهایی که بهدنبال ایجاد برندی لوکس یا ارائه خدمات باکیفیت هستند، مناسب نیست.
حتماً استفاده از این روش را در هایپرمارکتهای بزرگ دیدهاید؛ فروشگاهها با خرید عمده و صرفهجویی در هزینههای عملیاتی، محصولات خود را با قیمتهای بسیار پایینی میفروشند! تمرکز روش اقتصادی، روی تبلیغات بیشتر برای دیده شدن است؛ برای آشنایی با روشهای تبلیغاتی، مطالعه مقاله «تبلیغات چیست؟» در مجله فراز اس ام اس به شما کمک میکند.
نحوه قیمت گذاری گزاف؛ روشی برای جذب مشتریان خاصپسند!
در قیمت گذاری گزاف (Skimming pricing)، قیمت محصول یا خدمات درابتدا بهطورقابلتوجهی بالا است و بهمرور زمان کاهش مییابد. هدف از این استراتژی، کسب حداکثر سود از مشتریان در زمان عرضه و سپس جذب آنها با کاهش قیمت است! این استراتژی روی مشتریانی تمرکز دارد که حاضر به پرداخت قیمت بالا، برای محصول یا خدمات جدید و منحصربهفرد هستند. قیمت بالا، حس خاص بودن را برای محصول یا خدمات ایجاد میکند. البته باید بدانید برای اجرای این استراتژی، به سرمایه فراوان برای بازاریابی و تبلیغات محصول یا خدمات جدید نیاز دارید.
قیمت گذاری مناسب محصول بههمراه تبلیغ موثر؛ تضمین موفقیت کسبوکارتان!
در این مقاله با معرفی ۷ استراتژی عالی برای تعیین قیمت پاسخی کامل به پرسش «چگونه قیمت گذاری کنیم؟» دادیم؛ برای انتخاب روش مناسب، باید به نوع کسبوکار، هدف و شرایط بازار توجه کنید. برای کسبوکارهای نوپا و محصولهایی با تقاضای کم، روش تعیین قیمت مبتنی بر هزینه و نفوذی مناسب است. کسبوکارهایی که در بازار رقابتی فعالیت و تمایل به جذب مشتریان بیشتر دارند، باید از روشهای قیمت گذاری رقابتی و پویا استفاده کنند. برای محصولاتی باارزش بالا، روش تعیین قیمت مبتنی بر ارزش، ایدهآل است. همچنین، کسبوکارهایی که بهدنبال کاهش هزینهها هستند، بهتر است از روش اقتصادی نیز استفاده کنند.
در نهایت، برای محصولها و خدمات خاص و نوآورانه، روش قیمت گذاری گزاف بسیار سودآور است! علاوهبر انتخاب استراتژی تعیین قیمت مناسب، توجه به تبلیغات و بازاریابی نیز مهم است. شرکت فراز اس ام اس، با ارائه خدمات تلفن مجازی، تلفن ابری و سامانه ارسال پیامک انبوه، ابزارهایی کارآمد برای تبلیغ و ارتباط با مشتریان فراهم میکند. با استفاده از این خدمات، برند خود را به بهترین شکل تبلیغ و مشتریان بیشتری جذب میکنید.
نظرتون رو برامون بنویسید چون نظرتون برامون مهمه