نقش و اهمیت داستان سرایی در فروش چیست؟ [7 تکنیک]
- ۱. از داستانسرایی احساسی استفاده کنید
- ۲. تکنیک پیشآگاهی؛ برانگیخته کردن حس کنجکاوی مخاطب
- ۳. تکنیک ساختار گلبرگی؛ راهکاری متقاعدکننده برای فروش بیشتر
- ۴. برای قصهگویی تاثیرگذار در فروش از داستان سرایی تصویری استفاده کنید
- ۵. سفر قهرمانی تکنیکی موثر برای داستان سرایی در بازاریابی است
- ۶. تکنیک حلقههای تو در تو؛ ایجاد کشش و پیچیدگی در داستانسرایی فروش
- ۷. تکنیک فلش بک در داستانسرایی فروش؛ ایجاد انگیزه در مشتریان
- از تکنیکهای داستانسرایی برای بازاریابی در رسانههای مختلف استفاده کنید
داستانسرایی بازگو کردن رویدادها با استفاده از تکنیکهای روایی است. داشتن مهارت داستانسرایی بالا باعث ایجاد تعاملی موثر با مخاطبان شده که نتیجه آن، رشد کسبوکار و فروش چشمگیر محصولات است. با کمک داستان سرایی در بازاریابی، میتوانیم تعامل و ارتباطی عمیق و سازنده با مشتریان بالقوه ساخته و آنها را متقاعد به خرید محصولات و استفاده از خدماتمان کنیم. اکنون که به اهمیت داستان سرایی در فروش پی بردید در ادامه ۷ تکنیک موثر برای داستانسرایی را برای شما آوردهایم.
۱. از داستانسرایی احساسی استفاده کنید
داستانسرایی احساسی راهی برای انتقال پیام کسبوکار شما با برانگیختن احساسات متفاوت در مخاطب است. این روش داستانسرایی یکی از بهترین تکنیکها در بازاریابی برای تبدیل مخاطبان به مشتریانی وفادار است؛ چرا که به جای ارائه حقایق و دادههایی خشک و رسمی با درگیر کردن احساسات مخاطب، رشته عاطفی مشترکی بین برند خود و آنها ایجاد کرده و آنها را در نقشه راه مشتری، برای فروش محصولاتتان با خود همراه میکنید. یک ایده جذاب برای استفاده از این تکنیک، آماده کردن داستانهای احساسی چند قسمتی جذاب برای مخاطبان و ارسال برای آنها از طریق نرم افزار ارسال انبوه واتس اپ یا ایمیل است.
۲. تکنیک پیشآگاهی؛ برانگیخته کردن حس کنجکاوی مخاطب
داستان سرایی در فروش با تکنیک پیشآگاهی برای ایجاد حس کنجکاوی، کشش و هیجان در مخاطب است. در این روش از نمادها و عناصر تکرارشونده استفاده میشود که مخاطب آن را بهعنوان اشارهای به اتفاقات احتمالی آینده برداشت میکند. استفاده از این تکنیک باعث کنجکاوی و درگیر شدن ذهن مخاطب میشود که نتیجه آن همراهی با شما تا آخر داستانسرایی است؛ همین موضوع باعث میشود یکی از بهترین تکنیکها برای نوشتن شعار تبلیغاتی خلاقانه و پرکشش، تکنیک داستانسرایی با روش پیشآگاهی باشد.
۳. تکنیک ساختار گلبرگی؛ راهکاری متقاعدکننده برای فروش بیشتر
در این تکنیک داستانسرایی چندین داستان منفرد را بازگو میکنید که همگی آنها یک هدف و پیام مشخص دارند. استفاده از روش داستان سرایی ساختار گلبرگی برای بازاریابی و فروش، به دلیل یکی بودن مفهوم مرکزی و پیام اصلی داستانها، دائما توجه مخاطبان را به پیام اصلی داستان شما جلب کرده و شما هدفتان را بهطورمداوم به آنها یادآوری میکنید.
از این تکنیک داستانسرایی در بازاریابی برای ایجاد انگیزه در مخاطبان، اعتمادسازی و متقاعد کردن آنها برای خرید محصول یا خدماتتان استفاده کنید. برای استفاده از این روش میتوانید داستانهای کوتاه یا لینک داستانها را که هدف پنهان آنها فروش محصولاتتان است از طریق پنل اس ام اس به مخاطبان خود ارسال کنید.
۴. برای قصهگویی تاثیرگذار در فروش از داستان سرایی تصویری استفاده کنید
تصاویر نسبت به متن از قدرت بالاتری برای ثبت شدن در ذهن مخاطب دارند. از تصاویر احساسی و مرتبط با کسبوکار خود استفاده کنید؛ بهعنوان مثال اگر برند مواد غذایی دارید، استفاده از تصاویر مواد غذایی تازه و سالم و خانوادهای شاد در حال غذا خوردن، ایدهای تاثیرگذار است. استفاده از داستانسرایی تصویری برای انتقال پیام تبلیغاتی برندتان، باعث میشود در ذهن مخاطب ماندگارتر باشید. همچنین انواع مختلفی از داستانسرایی بصری وجود دارد؛ اینفوگرافیک، فیلم، تیزرهای تبلیغاتی و تصاویر از انواع متفاوت آن هستند.
۵. سفر قهرمانی تکنیکی موثر برای داستان سرایی در بازاریابی است
وجود قهرمان در هر داستانی، خصوصا داستانهای فروش از نکتههای مهم و ضروری است. اشتباه بسیاری از برندها و فروشندگان این است که محصولات خود را بهعنوان قهرمان معرفی میکنند؛ در نتیجه باعث میشود مخاطبان و مشتریان نقشی فرعی و حاشیهای داشته باشند. برای موفقیت در فروش باید مشتری را به قهرمان اصلی داستان تبدیل کنید؛ چرا که فروش موثر فقط بر شگفتانگیز بودن محصول متمرکز نیست بلکه تمرکز ما باید ارائه محصولی برای رفع نیازها و چالشهای خریداران باشد.
درواقع با قهرمان نشان دادن مشتریان و ایجاد احساس ارزشمندی در آنها، مشتریانی وفادار برای کسبوکارتان ایجاد میکنید. یک راهکار برای استفاده از این تکنیک این است که هنگام نوشتن نمونه متن معرفی محصول جدید و روایت آن، مشتری را به قهرمان داستان تبدیل کنید. هنگام روایت داستان سرایی با تکنیک سفر قهرمانی، محصول را در جایگاهی قرار دهید که نقش حمایتی دارد و از مزایای آن به مشتری بگویید. داستان را بهگونهای روایت کنید که نشاندهنده چگونگی حل مشکلات مشتری با کمک گرفتن از محصول است.
۶. تکنیک حلقههای تو در تو؛ ایجاد کشش و پیچیدگی در داستانسرایی فروش
حلقههای تو در تو یک تکنیک داستانسرایی است که همزمان داستان چند شخصیت را در قصه دنبال میکند. هر شخصیت در سفر داستانی خود موانع و چالشهایی دارد که باید قبل از رسیدن به اهداف خود بر آنها غلبه کند. یک مثال جالب برای درک تکنیک داستانسرایی حلقههای تو در تو، داستان هری پاتر است؛ در این داستان هری، رون و هرمیون هر کدام چالشهایی را در مسیر رسیدن به اهداف خود تجربه میکنند و ما همزمان چند سیر داستانی را باهم دنبال میکنیم.
این روش تکنیکی جذاب و کاربردی برای روایت کردن داستانهای استراتژی بازاریابیتان در امتداد یکدیگر است. همچنین برای الهام گرفتن در تکنیک حلقههای تو در تو از داستانها و نظرات ثبت شده مشتریان در تلفن اینترنتی voip شرکتتان میتوان استفاده کرد.
۷. تکنیک فلش بک در داستانسرایی فروش؛ ایجاد انگیزه در مشتریان
در این تکنیک داستانسرایی از چالشها و اتفاقاتی که در گذشته در کسبوکار شما افتاده و نحوه عبورتان از آن چالشها بگویید. استفاده از تکنیک فلش بک باعث ایجاد حس همدلی در مخاطب و برانگیختن احساسات مختلف در آنها میشود. در این تکنیک با ارائه راهحلی که برای خروج از چالش موردنظر استفاده کردید، اعتماد مخاطب را به دست آورید و انگیزه برای او ایجاد کنید. بهعنوان مثال اگر دیجیتال مارکتر هستید و تبلیغات سوشال مدیا برای مدرسه انجام میدهید، از تجربه چالشی که برای نوشتن متن ثبت نام مدرسه داشتید و راهکار خروج از آن چالش بگویید.
از تکنیکهای داستانسرایی برای بازاریابی در رسانههای مختلف استفاده کنید
از تکنیکهای داستانسرایی احساسی، پیشآگاهی، حلقههای تو در تو، ساختار گلبرگی، سفر قهرمانی، فلش بک و داستانسرایی تصویری در رسانههای متفاوتی که برای برند خود دارید استفاده کنید. بهعنوان مثال میتوانید از این تکنیکها در بازاریابی پیامکی، ایمیل مارکتینگ و تبلیغات بیلبوردی استفاده کنید. همچنین میتوانید این تکنیکهای داستانسرایی را در رسانههای مختلفی مانند سایت و صفحه اینستاگرام کسبوکارتان بهکار ببرید. اگر تجربهای در استفاده از این تکنیکهای داستان سرایی دارید در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
نظرتون رو برامون بنویسید چون نظرتون برامون مهمه