پنل اس ام اس » مقالات فراز اس‌ام‌اس » تفاوت api و وب سرویس چیست و چه کاربردی در دنیای وب و سرور دارند؟

تفاوت api و وب سرویس چیست و چه کاربردی در دنیای وب و سرور دارند؟

ای پی ای چیست و چه کاربردی دارد
مقالات فراز اس‌ام‌اس ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

Web Service و API از اصطلاحات پرکاربرد در دنیای برنامه نویسان هستند و افرادی که به نوعی با این حوزه در ارتباطند نیز حتماً با این واژه‌ها آشنایی دارند. شباهت‌های نزدیک بین این دو باعث شده بسیاری از افراد وب سرویس و ای پی آی را با هم اشتباه بگیرند. به همین دلیل در این مقاله تصمیم گرفته‌ایم تا تفاوت API و Web Service را بررسی کنیم و با مفهوم هرکدام از آن‌ها آشنا شویم. در ادامه این مطلب همراه فراز اس ام اس باشید.

تفاوت api و وب سرویس چیست؟ دو ابزار ارتباطی پرکاربرد

به طور کلی API و وب سرویس هر دو جزو ابزارهای ارتباطی هستند که به طور گسترده در دنیای وب و سرور مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما تفاوت آن‌ها در نوع ارتباطی است که ایجاد می‌کنند. API رابط بین اپلیکیشن های مختلف است. دو سمت ارتباط API اپلیکیشین هایی هستند که برای انجام کاری به هم نیاز دارند.

در مقابل اما وب سرویس ارتباط بین دو ماشین (کلاینت و سرور) را در شبکه برقرار می‌کند. برای مثال زمانی که در حال استفاده از سامانه پیامکی برای رشد کسب و کار خود هستید، این وب سرویس است که تعامل بین ماشین‌های مختلف را برقرار می‌کند. در ادامه بیشتر با تفاوت بین API و وب سرویس آشنا می‌شویم.

API چیست

ای پی آی چیست؟ تعریف API نحوه استفاده از آن

Application Programming Interface که به صورت مخفف API نامیده می‌شود رابطی است که به اپلیکیشن ها یا نرم افزارها اجازه می‌دهد تا با نرم افزارهای دیگر ارتباط برقرار کنند. در زبان فارسی ما به ای پی آی، واسط برنامه نویس نرم افزار کاربردی می گوییم. افراد حرفه‌ای از عبارت ساده شده واسط برنامه نویسی برای اشاره به API استفاده می‌کنند.

به طور کلی در تعریف تخصصی‌تر، ای پی آی ها، مجموعه‌ای از توابعی هستند که به برنامه‌های کاربردی امکان دسترسی به امکانات و ویژگی‌های یک نرم افزار دیگر را می‌دهند. برای ارائه API نیاز به یک سایت اینترنتی، سیستم عامل یا سرویس دیگر است. از این رو شباهت و نزدیکی زیادی با وب سرویس‌ها دارند. در موارد زیادی ممکن است یک وب سرویس دارای API باشد یا خود یک API به حساب بیاید. برای نمونه، در وب سرویس ارسال پیامک، همکاری API و وب سرویس امکان استفاده از خدمات پرکابرد ارسال پیامک به صورت خودکار را فراهم می‌کند.

وب api چیست و چه کاربردی دارد

Web API چیست؟ ای پی آی های تحت وب

یکی از دلایلی که تشخیص تفاوت ای پی آی و وب سرویس را سخت می‌کند، به وجود آمدن وب ای پی آی های پر کاربرد است. در ابتدا API ها تنها در برنامه نویسی نرم افزارهای آفلاین کاربرد داشتند. برای مثال API های ویندوز به برنامه نویسان اجازه می‌دهند تا برای توسعه و نوشتن برنامه‌های جدید از قابلیت‌ها و سرویس‌های سیستم عامل مایکروسافت استفاده کنند.

با این حال در سال‌های اخیر نوع دیگری از API ها به نام Web API به وجود آمده‌اند که توسط سرویس دهندگان بزرگ مانند گوگل عرضه می‌شوند و کاربردهای فراوانی دارند. با استفاده از WEB API می‌توان از اطلاعات، امکانات و داده‌های یک نرم افزار قرار گرفته در وب استفاده کرد. برای مثال API نقشه گوگل یکی از پرکاربردترین وب ای پی آی ها است.

چند نمونه از API های معروف، مثال‌هایی که کاربرد ای پی آی را نشان می‌دهد

گوگل، فیسبوک، اپل، آمازون، توییتر، مایکروسافت و بسیاری دیگر از سرویس دهندگان بزرگ برای اینکه بتوانند امکان استفاده از سرویس‌های خود را برای توسعه دهندگان و برنامه نویسان فراهم کنند، از API استفاده می‌کنند. چند نمونه زیر از ساده‌ترین و پرکاربردترین نمونه‌های Web API هستند:

  1. طراحی پلاگین برای فیسبوک یا وردپرس
  2. استفاده از امکانات نقشه گوگل در سایت‌ها
  3. استفاده از قابلیت جستجوی گوگل در سایت
  4. عضویت در سایت‌های مختلف با استفاده از حساب گوگل یا فیسبوک بدون نیاز به ساخت اکانت

به این ترتیب تقریباً همه کسب و کارهای مرتبط با اینترنت به نوعی در حال استفاده از API هستند. زمانی که شغل پردرآمدی مانند نمایندگی پنل پیامک را شروع می‌کنید و به کسب درآمد از طریق فروش پیامک در سایت خود می‌پردازید، در واقع درحال استفاده از تعداد زیادی API به صورت همزمان هستید.

WEB SERVICE چیست و چه کاربردی دارد

وب سرویس چیست؟ تعریف WEB Service و کاربردهای آن

برای اینکه تفاوت API و وب سرویس را بهتر درک کنیم باید با مفهوم WEB Service نیز آشنا شویم. به طور کلی وب سرویس مفهوم پیچیده‌تری از API است. از وب سرویس برای گسترش ارتباط بین برنامه‌های Client و Server در اینترنت استفاده می‌شود. به زبان ساده‌تر، وب سرویس نرم افزارهایی هستند که در بستر وب قرار دارند و با استفاده از پروتکل‌های خاص مانند HTTP، امکان تبادل اطلاعات بین نرم افزارهای دیگر را بر قرار می‌کنند.

آشنایی با ویژگی‌های وب سرویس و تفاوت آن با API

مهم‌ترین ویژگی وب سرویس نیاز آن به شبکه‌ای از کامپیوترها است. در حالی که در ای پی آی اینگونه نیست. علاوه براین موارد زیر نیز جزو ویژگی‌های اصل Web Service ها هستند:

  • امکان ارائه سرویس تحت وب در سایت‌های دیگر
  • ایجاد ارتباط سریع و آسان بین نرم افزارها
  • عدم وابستگی به سیستم عامل و زبان برنامه نویسی
  • استفاده از پروتکل‌های خاص برای برقراری ارتباط
  • عدم نیاز به منابع بیرونی
  • استفاده از XML و HTTP به عنوان پلتفرم اولیه

چند نمونه وب سرویس معروف؛ آشنایی با وب سرویس‌های کاربردی

وب سرویس‌ها مانند API ها کاربردهای بسیار زیادی در دنیای وب دارند. ما به صورت روزانه ممکن است از ده‌ها وب سرویس بدون اینکه مطلع باشیم استفاده کنیم. در اینجا به چند نمونه از وب سرویس‌های معروف اشاره می‌کنیم:

  • وب سرویس پیامک
  • وب سرویس بلیط قطار
  • وب سرویس بلیط اتوبوس
  • وب سرویس هتل‌های داخلی و خارجی
  • وب سرویس بلیط هواپیما

علاوه بر این، خطوط خدماتی که برای ارسال پیامک‌ها بدون نگرانی از قرار گیری در بلک لیست مخابرات استفاده می‌شوند نیز می‌توانند یک وب سرویس اشتراکی باشند.

تفاوت بین api و وب سرویس

درک تفاوت Api و Web Service؛ مفاهیم مرتبط و شبیه به هم

تا به این جا متوجه شدید که تفاوت API و وب سرویس بسیار جزئی است و در عمل در بسیاری از شرایط کاربردهای شبیه به هم دارند. هر دو ابزارهایی هستند که امکان استفاده از خدمات ارائه شدن در اینترنت را فراهم می‌کنند. اما نوع طرفین ارتباط در آن‌ها متفاوت است. از طرفی، وب سرویس‌ها به ما این امکان را می‌دهند تا امکانات و داده‌های یک نرم افزار را نیز به اشتراک بگذاریم.

بنابراین می‌توان آن‌ها را به API تشبیه کرد که در شبکه قرار گرفته باشد. پس هر وب سرویس را می‌توان به نوعی یک API در نظر گرفت. برای مثال با خرید سامانه پیامکی رند از یک وب سرویس برای ارائه خدمات خود استفاده می‌کنید. این وب سرویس امکان ارتباط بین نرم افزارهای مختلف برای ارسال پیامک را در اختیار شما قرار می‌دهد و بنابراین نقش API را نیز بازی می‌کند. در مقابل، هر API لزوماً وب سرویست نیست؛ زیرا همه API ها در شبکه‌ای از کامپیوترها حضور ندارند.

با استفاده از امکانات وب سرویس ارسال پیامک کسب و کار خود را رونق دهید

در این مقاله با تفات API و وب سرویس آشنا شدیم و ویژگی‌های هر یک را بررسی کردیم. هردوی این ابزارهای ارتباطی کاربردهای فراوانی دارند و با استفاده از آن‌ها می‌توانید خدمات زیادی را دریافت کنید. وب سرویس ارسال پیامک فراز اس ام اس یکی از همین ابزارهای ارتباطی پرقدرت است که به رونق کسب و کار شما کمک می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و نحوه استفاده از این وب سرویس محبوب کافی است با ما تماس بگیرید. همکاران ما مشتاق شنیدن صدای گرم شما هستند.

4.2/5 - (5 امتیاز)

در کمتر از چند ثانیه از طریق اینترنت پیامک ارسال کنید!

با خرید پنل پیامک می‌توانید از طریق اینترنت به صورت گروهی و انبوه پیامک ارسال کنید حتی پیامک خود را به شماره‌های مسدود ارسال کنید. علاوه بر ارسال پیامک تبلیغاتی و جذب مشتری، می‌توانید سایت و اپلیکیشن خود را به ابزار قدرتمند پیامک مجهز کنید و پیامک های اعتبارسنجی و اطلاع رسانی ارسال کنید.

برای خرید پنل اس ام اس همین الان با شماره 74853-021 تماس بگیرید.

تعرفه و قیمت پنل اس ام اس

نظر شما چیه؟!

سوال یا نظرتان را برای ما بنویسید، کامنت‌ها برای ما مهم هستند و سریع به انها پاسخ می‌دهیم! ما پاسخ نظرات را از طریق پیامک به شما اطلاع‌رسانی می‌کنیم.

خرید سامانه پیامک پیشنهاد ویژه

دستگاه‌ ثبت شماره موبایل زرین (پیشنهاد ما)

دستگاه ثبت شماره موبایل زرین یکی از بهترین و قدرتمندترین دستگاه‌های ثبت شماره موبایل در ایران است که با گارانتی شرکت زرین ارتباطات آسیا ارائه می شود و این دستگاه…

مشاهده امکانات