همه چیز درباره نحوه پرینت پیامکها و ریزمکالمات بعد از سوزاندن سیم کارت
- لزوم کنترل تماسها و پیامکهای تلفن همراه
- آیا اپراتورها توانایی ذخیرهسازی پیامکها و ریزمکالمهها را دارند؟
- نحوه دریافت ریزمکالمات تلفن همراه؛ پرینت گرفتن از سیمکارت ایرانسل، همراه اول و رایتل
- پرینت از پیامکهای واتسآپ و تلگرام امکانپذیر است؟
- در چه صورت قاضی دستور پرینت پیامک میدهد؟
- آیا با تعویض یا سوزاندن سیمکارت اطلاعات پاک میشود؟
- نحوه پیگیری ایجاد مزاحمت از طریق ارسال پیامک یا برقراری تماس تلفنی
- درخواست پرینت پیامک و مکالمه سیم کارت
همه اشخاص با استفاده از موبایل تماسهای متعددی برقرار کرده و به شمارههای گوناگونی پیامک میفرستند. ممکن است بعد از مدتی به دلایل مختلف به لیست ریزمکالمهها یا پیامکها نیاز پیدا کنید اما لیست تماسها و پیامکها برای همیشه در حافظه گوشی باقی نمیمانند.
در چنین مواقعی میتوانید پرینت موبایل خود را تهیه کنید. گرفتن پرینت چالشها و جزئیات خاص و متفاوتی دارد. اما آیا بعد از سوزاندن سیم کارت میشود پرینت گرفت؟ امکان پرینت پیامکها یا پیامهای واتسآپ و تلگرام وجود دارد؟ در این مقاله بهطور کامل در مورد پرینت تلفن همراه و همه جزئیات مربوط به آن توضیح میدهیم.
لزوم کنترل تماسها و پیامکهای تلفن همراه
کنترل تماسها و پیامکها قوانین سفت و سختی دارد. ضبط کردن یا شنود تماسها و همینطور دسترسی به پیامکها برای هیچ فردی جایز نیست. به این ترتیب میتوان گفت که در هر حال مجوز دسترسی به ریزمکالمهها یا پیامکهای هیچ شخصی را ندارید. شما با خرید پنل اس ام اس میتوانید برای افراد زیادی پیامک بفرستید و به پرینت پیامکهای ارسال شده خود دسترسی داشته باشید. اما اجازه پرینت تماسها و مکالمههای دیگران، حتی اعضای خانواده برای شما میسر نیست.
با این حال دادگاهها و مراجع قضایی در موارد خاص دستور کنترل پیامک و ریزمکالمهها را صادر میکنند. البته این موارد برای کشف جرم و دقیقا بعد از وقوع جرم انجام میشوند. چرا که گاهی قاضی برای صادر کردن حکم در کنار بقیه شواهد، به متن پیامکها یا پرینت مکالمات نیاز دارد. بنابراین برای دریافت پرینت پیامک و مکالمهها مجوز قانونی صادر میکند و مخابرات نیز پرینت خواسته شده را بهطور مستقیم برای دادگاه میفرستد.
قوانین دسترسی به پرینت مکالمه و پیامک بهعنوان سند تکمیلی برای پروندههای قضایی کاربرد دارند و قاضی را برای صدور رای دقیقتر یاری میکنند. این قوانین باعث پیشگیری از وقوع جرایم مختلف شده و به برقراری روابط سالم میان افراد مخصوصا جوانان کمک میکنند.
آیا اپراتورها توانایی ذخیرهسازی پیامکها و ریزمکالمهها را دارند؟
ذخیرهسازی پیامک و تماسها یک مسئله امنیتی است و همین باعث میشود در مورد جزئیات آن توضیح واضحی نباشد. اما بهطور کلی میدانیم امکان ذخیرهسازی پیامک و اطلاعات مکالمه برای اپراتورها وجود دارد.
پیامکها حجم خیلی کمی دارند. خیلیها علاقهای به نگهداری و دریافت پیامکهای متفرقه ندارند و دنبال لغو پیامک تبلیغاتی همراه اول یا ایرانسل هستند. اما بهطور کلی اگر صدها پیامک هم در گوشی نگهداری کنید متوجه حجم خیلی کم اشغال شده توسط آنها خواهید شد.
هر پیام 160 کاراکتری حدود 160 بایت حجم دارد و با فشردهتر کردن این حجم 50درصد کاهش پیدا میکند. اپراتورهای تلفن همراه و شرکتهای مخابراتی سرورها و هاردیسکهای بسیار قوی دارند و با استفاده از آنها میتوانند بهراحتی میلیاردها پیامک و اطلاعات تماس را ذخیره کنند.
اطلاعات مربوط به تماسها و پیامکها روی سرورهای شرکتهای مخابراتی ذخیره میشوند و در مواقع نیاز و بنابر دستور قضایی در اختیار افراد یا قاضی قرار میگیرند.
نحوه دریافت ریزمکالمات تلفن همراه؛ پرینت گرفتن از سیمکارت ایرانسل، همراه اول و رایتل
اپلیکیشنهای اپراتورهای تلفن همراه مثل ایرانسل و همراه اول خدمات مختلفی در اختیار کاربران قرار میدهند. برای دریافت خدماتی مثل ارسال پیامک انبوه رایگان از طریق اینترنت نمیتوانید روی کمک نرمافزارهای اپراتورها حساب کنید اما دریافت پرینت خط تلفن همراه از طریق اپلیکیشنهای همراه من یا ایرانسل من ممکن است.
با استفاده از نرمافزارها به ریزمکالمات خط خود دسترسی خواهید داشت. فراموش نکنید که هیچ کاربری اجازه دریافت پرینت مکالمات باقی کاربران را ندارد. رویه اپراتورها جلوگیری از پرینت سیم کارت بدون اجازه صاحب آن است.
علاوه بر اینها شما میتوانید برای دریافت ریزمکالمات بهصورت حضوری نیز اقدام کنید. برای دریافت ریزمکالمات حضوری باید به مراکز خدمات ایرانسل، همراه اول یا رایتل بروید و فرم مخصوص را پر کنید. همراه داشتن کارت ملی و قاب سیم کارت نیز برای گرفتن پرینت مکالمات الزامی است. متصدی دفتر بعد تحویل مدارک، پرینت یک ماهه مکالمات را در اختیارتان میگذارد. برای دریافت ریز مکالمات با دوره زمانی بیشتر باید حکم قضایی همراه داشته باشید.
پرینت از پیامکهای واتسآپ و تلگرام امکانپذیر است؟
امکان پرینت گرفتن از ریزمکالمات تلفن همراه برای افراد وجود دارد. بهعلاوه میتوان پرینت پیامکهای پنل اس ام اس را هم دریافت کرد. فرقی نمیکند قیمت پنل پیامک که استفاده میکنید چقدر است؛ در هر حال میتوانید از پیامکهای خود پرینت بگیرید و روی فرایند ارسال پیامک تبلیغاتی نظارت داشته باشید.
اما ماجرا در مورد مکالمات در پیامرسانهایی مثل واتسآپ، تلگرام یا هر پیامرسان خارجی دیگر متفاوت است. دیتابیس این پیامرسانها در خارج از ایران قرار دارند. بنابراین مراجع قانونی و قضایی در ایران نمیتوانند دستور پیگیری اطلاعات موجود در آنها را صادر کنند. مثلا واتسآپ متعلق به آمریکا است و تلگرام هم تابعیت روسی دارد. پس هیچ فرد یا مرجعی نمیتواند دستور پیگیری مکالمههای انجام شده در این اپلیکیشنها را صادر کند.
کافی است کاربران متن مکالمه خود را از یک پیامرسان پاک کنند یا اکانت را بهطور کلی ببندند؛ در این صورت دیگر هیچ دسترسی به اطلاعات و متن پیامکها وجود ندارد. اگر اعمال مجرمانهای مثل مزاحمت با استفاده از این پیامرسانها اتفاق بیفتد، امکان پیگیری خاصی وجود ندارد.
در چه صورت قاضی دستور پرینت پیامک میدهد؟
بعضی از افراد در بحثها و دعواها طرف مقابل را به گرفتن پرینت خط یا پیامک تهدید میکنند. اما آیا چنین چیزی ممکن است؟ آیا امکان پرینت مکالمه و متن پیامک بدون اطلاع صاحب سیمکارت وجود دارد؟
هیچ فردی نمیتواند بدون اطلاع و رضایت صاحب سیمکارت از ریزمکالمات و پیامکها پرینت بگیرد. اما افراد در موارد خاص میتوانند شکایتنامه تنظیم کنند و از دادگاه برای دریافت پرینت مکالمهها و پیامکها مجوز بگیرند.
بازپرس یا دادیار هم با توجه به مدارک موجود و بنابر مصلحت، دستور پرینت سیمکارت را صادر میکنند. اگر امکان کشف جرم با روشهای دیگر وجود نداشته باشد قاضی حکم به پرینت ریزمکالمات میدهد. از طرفی گاهی گرفتن متن پیامها روی کشف جرم تاثیر مشخص و واضحی دارد. در چنین مواردی هم قاضی حکم به دریافت ریزمکالمات و پیامکها میدهد. مثلا قاضی مستندات مختلفی در پرونده در مورد وقوع جرم جمعآوری کرده است. اما این مستندات کافی نیستند و قاضی برای اثبات کامل جرم و صدور رای نهایی، به ریزمکالمات و متن پیامکهای مجرم یا اطرافیان او نیاز دارد. در چنین مواردی دادگاه درخواست پرینت برای شرکتهای مخابراتی میفرستد و ریزمکالمات را درخواست میکند.
پرینت پیامک تا چه زمانی موجود است؟
دادگاه به دلایل مختلف و برای تکمیل مدارک پروندهها، ریز مکالمهها و پیامکها را از شرکتهای مخابراتی درخواست میکند. شرکتهای مخابراتی به طور معمول پرینت پیامکها را از 3 ماه گذشته و پرینت مکالمهها را از 6 ماه قبل برای دادگاه ارسال میکنند.
اما گاهی این مدارک برای قاضی کافی نیستند. اینطور مواقع قاضی به متن پیامکها و ریز مکالمهها برای مدت طولانیتری نیاز دارد. بنابراین قاضی دادگاه پرینت پیامکها را برای مدتزمان بیشتری از مخابرات درخواست میکند. شرکت مخابراتی مدارک مورد نیاز را کاملا مهر و موم شده برای دادگاه میفرستد. دادگاه با استفاده از این مدارک بیشتر و کاملتر رای نهایی را صادر میکند.
آیا با تعویض یا سوزاندن سیمکارت اطلاعات پاک میشود؟
گاهی برخی افراد از طریق تلفن همراه برای دیگران مزاحمت ایجاد میکنند. مثلا به طور مرتب به گوشی افراد پیامک میفرستند یا تماس تلفنی میگیرند. چنین افرادی این رویه را برای مدتی طولانی ادامه میدهند و زمانی که با تهدید طرف مقابل مواجه میشوند، اقدام به سوزاندن سیمکارت خود میکنند.
این اشخاص تصور میکنند با سوزاندن سیمکارت، امکان پرینت مکالمات و پیامکها وجود ندارد و فرد شاکی راه به جایی نخواهد برد. چنین تصوری کاملا اشتباه است. همه تماسها در مرکز مخابرات ذخیره میشوند و این موضوع هیچ ارتباطی به سیمکارت ندارد.
نحوه پیگیری ایجاد مزاحمت از طریق ارسال پیامک یا برقراری تماس تلفنی
گاهی فردی برای شما یا اطرافیان ایجاد مزاحمت میکند. بعضی مواقع هم اتفاقهایی مثل خیانت در روابط زناشویی رخ میدهند. فرد شاکی در چنین مواقعی چه کاری باید انجام دهد؟
شاکی در موارد این چنینی باید به کلانتری مراجعه کند و شماره تلفن همراه فرد مجرم را در اختیار آنها قرار دهد. درخواست شاکی به یکی از شعبههای دادیاری یا بازپرسی فرستاده میشود و دادگاه فرایند شناسایی مجرم و ارسال درخواست برای پرینت متن پیامکها و ریزمکالمات را شروع میکند.
قبل از هر کاری هویت فرد مجرم شناسایی میشود و مخابرات حتی میتواند گوشی تلفن همراه مجرم را نیز ردیابی کند. کافی است به دادگاه ثابت شود که ادعای شاکی صحیح است و متن پیامکها با ادعای او همخوانی دارد.
در این مرحله اطلاعات صاحب سیمکارت شناسایی میشود و دادگاه برای صاحب خط اخطاریه میفرستد. دادسرا صاحب خط را به دادگاه فرامیخواند. اگر صاحب سیمکارت با اولین اخطار در دادگاه حاضر نشود، اخطاریه دوم برای او ارسال میشود و در نهایت دادگاه بدون حضور مجرم حکم نهایی را صادر میکند.
درخواست پرینت پیامک و مکالمه سیم کارت
قوانین در زمینههای مختلف برای امنیت بیشتر افراد و جلوگیری از وقوع جرم وضع میشوند. فرض کنید هیچ قانون خاصی در مورد تلفن همراه تنظیم نشده بود. در این صورت مزاحمتها و جرمهای زیادی اتفاق میافتاد و امکان پیگیری هیچ کدام وجود نداشت. شرکتهای مخابراتی دقیقا برای چنین روزی، متن پیامکها و ریزمکالمهها را روی سرورهای قوی ذخیره میکنند.
در این مقاله در مورد نحوه پرینت توضیح دادیم و سعی کردیم به سوالات زیر به طور کامل جواب بدهیم؛ آیا هر کسی میتواند درخواست پرینت مکالمه و پیامک را داشته باشد؟ آیا بعد از سوزاندن سیمکارت میشود پرینت گرفت؟ در این مقاله به همه این پرسشها پاسخ داده و امیدواریم با مطالعه متن مشکل و پرسش شما برطرف شده باشد. ایا هنوز سوالی در رابطه با پرینت پیامک دارید؟ آن را با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
سلام ايا بعد سوزاندن خط امكان مشاهده ريز مكالمات در برنامه همراه من وجود داره؟
اگه سیمکارت و بسوزانیم میشه پرینت تماس ها و پیام ها رو برگردونیم؟
باسلام،سال ۱۳۸۵ خط موبایلی داشتم که در همان سال یک یا چند تماس از هلند داشتم،سپس گوشی خود را گم کردم،پس از آن هم آن خط موبایل را فروختم،الان میشه آن شماره مدنظرمو از مخابرات بگیرم؟امکان ذخیره ی این شماره در سیستم همراه اول پس از حدود ۱۶ سال اصلا وجود داره؟؟اگه داره لطفا راهنمایی بفرمایید،،چون سالهاست بدنبال یک دوست و گمشده هستم،،لطفا کمک کنید.تشکر.
من پدرم تهدیدم کرده که میرود و برای استفاده ی بیش از حد از اینترنت پیریت میگیرد تا ببیند برای چی انقدر اینترنت مصرف میکنم میخوام کاری کنم نشه پرینت گرفت
سلام
سیمکارتی که استفاده میکنم به نام همسرمه
اگه از طریق اپلیکیشن همراه من سلب مالکیت کنم،امکان گرفتن پرینت مکالمات و پیام ها از طریق همسرم هست؟
سلام خسته نباشیدبعداز اینک خطو بسوزم بعد پرینت خطو بگیرم ایا پیامها وتماس های قبل هم میاد یان